top of page
Wall angel - en riktig pärla om du vill förbättra din hållning!

Här kommer en övning som är utmärkt för att förbättra hållningen. Det är lätt hänt att man i dagens samhälle får en stel bröstrygg och axlar som är inåtvridna. Detta kan i sig ge stelhet och smärta i nacken, huvudvärk och problem med skuldrorna. Den här övningen ökar bröstryggsrörligheten, öppnar upp bröstet, stretchar bröstmuskulaturen och aktiverar bålen. En övning som aktiverar större delen av överkroppen med andra ord!

 

En av våra absoluta favoriter här på Corpus kiropraktik!

 

Lycka till!

Övningar för hållningen

På den här sidan hittar du övningar för att aktivera de muskler som ofta ses som svaga och inaktiverade vid en oergonomisk hållning.

 

Vid stora besvär eller om du inte är van att träna bör du först ta kontakt med en kiropraktor, som kan göra en ordentlig undersökning och justera eventuella dysfunktioner, innan du utför dessa övningar.

 

Får du ökade besvär av övningarna bör du rådfråga oss på Corpus kiropraktik.

Lejonet - för djupa nackflexorna!

Här kommer en övning för att stärka din nacke och få igång rörligheten i övre bröstrygg. Hjälper mot huvudvärk, nackbesvär samt axel och övre bröstryggsbesvär. Denna övning kan även göras på alla fyra med bandet mot nacken och sträckta armar.

bottom of page